Tanulmány

TANULMÁNY a TÁMOP-1.4.6-13/1-2013-0027 számú, „Új Esély - Tranzitfoglalkoztatás a Nyírségben Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyék Összefogásával” című projekt tevékenységéről.

Letöltés

Zárórendezvény

November 19-én tartottuk a tranzitfoglalkoztatásos projektünk zárórendezvényét. Az irodánkban, otthonosan. Összegeztünk, tanulságokat vontunk, megköszöntünk. És finomakat ettünk.

Sajtóközlemény

Ééééééééés! Levizsgázott mindenki!

Igen, még ő is, és ő is... Volt némi izgalom és cidri, de végül eljutottunk a sikeres kőműves-hidegburkoló, szárazépítő végzettségekhez. Most nagyon sok kép jön a várakozásról, az öltönyökről, a megkönnyebbülésről és a bizonyítványok átvételről. Ja bocsánat, és bankettoltunk is, szóval ott is fotóztunk (zott Zsuzsika, ő most ezért hiányzik a képekről, de majd pótolom. Szóval fotók:

Vizsgára készülés

Ma tanulós, vizsgára készülős nap volt a Sólyom utcán. A fiúk még a konyhában is tanultak, és Ági volt a tanár néni.

Tranzit nap

Családias, kétféle paprikáskrumplis, dióskalácsos, horgászós, sok halas, vadkacsás, tehenes, árnyékba bújós, nagyon nyári, karkötős napunk volt a tranzit programunkban. A képek kiválóan illusztrálják a hangulatot. A kötelező arculat megjelenítéséért külön köszönet pom-pom lányunknak, asszonyunknak, Zsuzsinak!

Tanulmányi kirándulás

Tanulmányi kirándultunk Kőszegen és Ajkán, illetve Padragkúton. Megtudtuk pontosan mi is az a foglalkoztatási paktum, hogy működött ez Zalaszentgróton és Kőszegen. Este Ibrahimnál vacsoráztunk és borkóstoltunk. Másnap a Molnár Gábor Alapítvány telephelyén volt egy kis Rocksulis fílingünk, megnéztük, hogyan készül a szappan, és a fürdőgolyó. Azután persze megint ettünk, és buszoztunk, na azt rengeteget :-) Köszönjük OFA Foglalkoztatárs! Köszönjük Zsoltánszki Renáta!

Tranzit foglalkoztatás, fejlesztő alkalom - Életképek

Amit megállapíthatunk a fényképek láttán:
1. A könyök fontos testrész :-)
2. Mi a reklámújságokat is hasznosítjuk, mint taneszközt
3. Elméletben jól megy a családi munkamegosztás :-)
4. A csoportmunkát helyezzük előtérbe

Összefoglalás

Célunk 24 fő kiválasztása és projektbe történő bevonása. A diagnózis elkészítése után egyénre szabott fejlesztési terv alapján a célszemélyek társadalmi integrációjának javítása a foglalkoztathatóság, az önálló életvitelre való képesség alapvető feltételei, a munkaerő-piacon és a társadalmi életben szükséges kulcsképességeik fejlesztése, kapcsolati hálójuk kiépítése, motivációjuk fejlesztése, meglévő hátrányaik csökkentése a tranzitfoglalkoztatás módszereinek alkalmazásával.
2 csoport számára OKJ-s (kőműves-hidegburkoló és szárazépítő) képzést szervezünk. A képzés időtartama alatt minden második héten egyéni és csoportos fejlesztő foglalkozásokat szervezünk az egyéni fejlesztési terv sikeres megvalósításához.
A képzés során Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében támogatott hiányszakmákból 24 fő szakképzése valósul meg. A képzéseken szerezhető szakképesítés mellett a projekt támogató szolgáltatási elemekkel való bővítése esélyt teremt a nyílt munkaerő-piacra való bejutáshoz, a halmozottan hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatási helyzetének javításához.

Fejlesztő foglalkozások

A tranzit foglalkoztatásos programunkban Fehér Krisztina és Leskóné Borbély Zsuzsanna mentorok rendszeresen tartanak fejlesztő foglalkozásokat .
Reményeink szerint olyan témákat érintünk, amelyek a résztvevők munkavégzésen túli életét is segítik, formálják.
Foglalkoztunk a környezettudatos életmóddal, pénzügyi tanácsadó tartott tájékoztatást a megfontolt pénzgazdálkodásról. Voltunk a Megyei Levéltárban,  beszélgettünk a külföldi munkavállalás előnyeiről, buktatóiról, valamint a családi szerepekről  és munkamegosztásról.
Ezek mellett a csapatépítésre és a személyiségfejlesztésre is fordítottunk időt és energiát.

Groska Éva szakmai vezető

Karácsony

2014. december 17-én a tranzit foglalkoztatási programunk résztvevőivel karácsonyoztunk a Városmajori Művelődési Házban. Beszélgettünk, játszottunk és kiadósat ebédeltünk. A program és a csomagok elkészítése Nyíregyháza Megyei Jogú Város támogatása révén valósulhatott meg.

Nyitórendezvény

2014. október 14-én megtartottuk az "Új esély" tranzitfoglalkoztatás a Nyírségben Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék összefogásával (TÁMOP 1.4.6-13/1-2013-0027) című projektünk hivatalos megnyitóját.
Egy új szakmai terület, egy új kihívás ez a program egyesületünknek. Az egyéves tranzit foglalkoztatás keretében 24 főt vontunk be. és a képzés és foglalkoztatás során többek között mentorálással is támogatjuk a projekt résztvevőit.

Sajtóközlemény

kedvezményezett: Kalamáris Egyesület
projektcím: Új esély - tranzitfoglalkoztatás a
Nyírségben Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg
megyék összefogásával
szerződött támogatási összeg:
149 037 831 Ft
támogatás mértéke: 100%
tervezett befejezési dátum: 2015.11.30.
projekt azonosítószám:
TÁMOP-1.4.6-13/1-2013-0027